ETU ry - Edustajat turvapaikanhakijalapsille
   Företrädare för asylsökande barn
   Guardians for asylum seeking children


Ajankohtaista | ETU ry | Kokoukset | Aineistot | Julkaisut | UKK | Uutisarkisto | Linkkejä | Facebook

På svenska | In English


Usein kysyttyjä kysymyksiä

Palkkioiden ja matkakorvausten viivästykset
Maahanmuuttoviraston palkkioiden ja matkakorvausten viivästykset ovat puhuttaneet paljon edustajien keskuudessa ja monet ovat kysyneet, kenelle asiasta voi kannella tarvittaessa.
Mikäli asiasta haluaa kannella virallisesti, kannattaa se tehdä Eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan.
Lisätietoa kantelun tekemisestä saa Kirsti Kurki-Suoniolta, kirsti.kurki-suonio(ät)eduskunta.fi.
Laskutukseen ja kaikkeen muhuunkin maahanmuuttoviraston toiminnassa liittyviin epäkohtiin, kannattaa informoida myös vähemmistövaltuutetun toimistoa; paivi.keskitalo(ät)ofm.fi.


ELY-keskusten palkkioerittelyt
Edustajat eri puolilla maata ovat saattaneet ihmetellä, miksi heille ei aina tule postitse palkkiokuittia ELY-keskukselle lähetetystä palkkiolaskusta, vaikka palkkio onkin jo maksettu tilille. ELY-keskukset käsittelevät ja hyväksyvät alueensa edustajapalkkiolaskut, minkä jälkeen ne maksetaan Etelä-Savon ELY-keskuksesta keskitetysti. Mikäli ei ole saanut postissa palkkioerittelyä, kannattaa katsoa omasta nettipankista, sillä palkkioerittelyjen pitäisi näkyä siellä. (Esim. Sampoankissa palkkatiedot löytyvät 'Sopimukset ja arkisto' - 'Verkkopalkka' -valikosta.) Palkkioerittelyn saamisesta postitse ja nettipankin palkkiotiedoista voi kysyä alueen ELY-keskuksesta (alla linkki yhteystietoihin). Palkkiolaskujen käsittelyä voi helpottaa täyttämällä niihin huolellisesti ja yksityiskohtaisesti kellonajat, päivämäärät, keitä on tavattu jne.
Katso myös ELY-keskukset: PDF


Miten voin aloittaa uutena edustajana?
Yhdistykseen on ottanut yhteyttä henkilöitä, jotka olisivat kiinnostuneita edustajan tehtävistä. Viime aikoina ilman huoltajaa tulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita on tullut paljon ja edustajia tarvitaan lisää. Vastaanottokeskusten, ryhmäkotien ja tukiasuntojen sosiaalityöntekijät vastaavat edustajien rekrytoinnista, ja heihin voi ottaa yhteyttä tähän liittyen. Sosiaalityöntekijän kanssa sopia esim. CV:n lähettämisestä tai tapaamisesta tulevaa mahdollista tarvetta varten. Edustajan kelpoisuusvaatimuksista on säädetty kotouttamislaissa.
Lisätietoja antaa myös suunnittelija Maiju Cankurt Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikköstä, maiju.cankurt(ät)migri.fi, Puh. 0295 433 020